عسل برای معده درد – درمان زخ معده و ورم معده با عسل و آنچه باید بدانید!

تصویر عسل برای درمان معده

عسل منبع بسیاری از مواد معدنی، آنزیم ها و اسیدهای آمینه است و خواص بسیار زیادی دارد، در مورد خواص عسل طبیعی و همچنین خواص عسل برای روده تحریک پذیر، در دو مطلب جداگانه صحبت کرده‌ایم و قرار نیست همان مطالب را اینجا تکرار کنیم.

در این مطلب صرفا قرار است در رابطه با خواص عسل برای معده درد صحبت کنیم، اینکه عسل برای معده چه خواصی دارد و آیا درمان زخم معده با عسل، درمان ورم معده با عسل یا درمان رفلاکس معده با عسل امکان پذیر است یا صرفا درباره آنها زیاد صحبت شده است و صحت ندارند.

 

بهبود و درمان رفلاکس معده با عسل

رفلاکس معده یکی از مشکلات شایع معده است که معمولا در هر خانواده یک نفر با آن دست و پنجه نرم می‌کند، رفلاکس یا همان ریفلاکس معده را ما بیشتر با عنوان ترش کردن معده می‌شناسیم، اگر پس از خوردن غذا، برگشت اسید معده به مری خود را تجربه کرده اید، ممکن است رفلاکس اسید معده داشته باشید.

این مشکل معمولا به دلیل تولید بیش از حد اسید توسط معده ایجاد می‌شود و اگر دریچه مری به خوبی منقبض نشود، این اسید به سمت مری حرکت می‌کند و آن حالت ناخوشایند سوزش در گلو طعم ترش در گلو ایجاد می‌شود.

معمولا داشتن یک رژیم غذایی نادرست، پر خوری، استفاده بیش از حد از فست فود‌ها، سیگار کشیدن و حتی کمبود خواب از دلایل اصلی ترش کردن یا همان رفلاکس معده هستند، البته می‌تواند دلایل دیگری هم داشته باشد اما این موارد از دلایل معمول هستند.

اما عسل چطور به رفلاکس معده کمک می‌کند؟

عسل هزاران سال است که در طب برای درمان انواع بیماری ها استفاده می شود. برخی تحقیقات و شواهد حکایتی نشان می دهد که عسل ممکن است گلو را تسکین دهد و علائم رفلاکس اسید را کاهش دهد. در ادامه به چند خاصیت عسل برای درمان رفلاکس معده اشاره می‌شود.

  • عسل سرشار از آنتی اکسیدان است. در برخی مواقع ممکن است به اندازه میوه ها و سبزیجات آنتی اکسیدان داشته باشد. سرشار بودن عسل از آنتی اکسیدان یعنی عسل می‌تواند با رادیکال‌های آزاد مبارزه کند و از آسیب‌های سلولی آنها جلوگیری کند،  تحقیقات نشان می‌دهد که رفلاکس معده می‌تواند به دلیل رادیکال‌هایی رخ دهند که به سلول‌های گوارشی آسیب وارد می‌کنند.(+)
  • عسل حاوی پراکسید هیدروژن طبیعی است. این باعث می شود که در درمان زخم ها موثر باشد. البته در مورد درمان زخم معده با عسل در ادامه صحبت خواهیم کرد، اما در اینجا این خاصیت عسل در درمان زخم و کاهش التهاب، می‌تواند به کاهش التهابات ناشی از اسید در مری کمک می‌کند.
  • عسل دارای خواص ضد باکتریایی و ضد ویروسی زیادی است. عسل خام نه تنها می تواند باکتری ها و قارچ ها را از بین ببرد، بلکه حاوی یک ضد عفونی کننده طبیعی است عسل به علت بافت چسبنده‌ی خود یک پوشش غشایی بر روی مری ایجاد می‌کند که موجب از بین رفتن سوزش حاصل از بازگشت عسل معده می‌شود.
توجه: برخی از شیر برای بهبود رفلاکس معده استفاده می‌کنند، اگرچه شیر هم موجب تسکین موقت می‌شود، اما شیر موجب ترشح مجدد اسید معده می‌شود و مجددا رفلاکس معده را ایجاد می‌کند. به همین دلیل استفاده از عسل توصیه می‌شود.

 

چطور از عسل برای درمان رفلاکس معده استفاده کنیم؟

در یک بررسی بالینی منتشر شده توسط  British Medical Journal ، محققان پیشنهاد کردند که طبیعت چسبناک عسل ممکن است به کاهش اسیدها کمک کند. یکی از اعضای تیم آنها پس از مصرف پنج میلی لیتر (حدود یک قاشق چایخوری) عسل ساده، علائم سوزش معده‌اش تسکین یافت.

  • اگر نمی خواهید یک قاشق چای خوری عسل را به تنهایی مصرف کنید، می توانید آن را با یک لیوان آب گرم یا چای مخلوط کنید. می‌توانید هر روز صبح ناشتا این کار را انجام دهید.
  • اگر سوزرش معده شما شدید است می‌توانید از ترکیب عسل و پودر دارچین استفاده کنید.
  • مخلوط سرکه و عسل برای رفلاکس نیز از دیرباز مورد استفاده بوده است برای این کار کافی است ۲ قاشق غذاخوری سرکه سیب را با یک قاشق عسل در یک لیوان آب ولرم ریخته و قبل از هر وعده غذایی میل کنید

 

بهبود و درمان ورم معده با عسل

ورم معده اصطلاحی است که به هر شرایطی اطلاق می شود که پوشش معده شما را ملتهب و متورم می‌کند. درواقع وقتی معده شما ملتهب و یا متورم می‌شود، اصطلاحا گفته می‌شود که شما دچار ورم معده شده‌اید.

این بیماری بیشتر توسط باکتری به نام هلیکوباکتر پیلوری یا به عنوان یک عارضه جانبی پس از مصرف مقادیر بیش از حد داروهای ضد التهابی غیر استروئیدی ایجاد می شود.

ورم معده حاد شامل یک التهاب ناگهانی و شدید است، در حالی که ورم معده مزمن در مدت طولانی ایجاد می شود. ورم معده مزمن در صورتی که درمان نشود، می تواند به زخم معده تبدیل شود.

درمان ورم معده با عسل و چای

عسل چطور به درمان ورم معده کمک می‌کند؟

به طور کلی، عسل طبیعی دارای خواص ضد باکتریایی، ضد قارچی، ضد میکروبی، ضد التهابی و ضد عفونی کننده است و در برابر بسیاری از شرایط خاص از جمله ورم معده موثر است.

۱- عسل طبیعی یک عامل ضد باکتری بسیار قوی است. این خاصیت است که باعث می شود در برابر ورم معده که به دلیل عفونت های باکتریایی ایجاد می شود بسیار موثر باشد. این به دلیل خاصیت ضد التهابی و تأثیر آن در تقویت سیستم ایمنی بدن است.

مطالعه اخیر منتشر شده در اکتبر ۲۰۱۴ ادعا می کند که عسل طبیعی بخصوص عسل مانوکا یک مهار کننده موثر برای هلیکوباکتر پیلوری است، باکتری که شایع ترین علت گاستریت است. عفونت هلیکوباکتر پیلوری نسبتاً شایع است و در صورت عدم درمان می تواند منجر به زخم های گوارشی جدی شود.

۲- عسل طبیعی خاصیتی دارد که ذاتا محافظت کننده از معده است. این به دلیل وجود ترکیب متیل گلیوکسال است که با آنزیم های گوارشی برهمکنش می کند اما هیچ اثر نامطلوبی بر هضم ندارد.

یکی از مطالعات اخیر انجام شده در خصوص اثرات عسل طبیعی بر معده نشان داد که عسل طبیعی باعث کاهش ایجاد زخم، جلوگیری از بروز فرسایش معده و حفظ عملکرد پوشش داخلی معده می شود.
۳- عسل طبیعی خاصیت ضد التهابی دارد. عسل طبیعی بخصوص عسل مانوکا به دلیل خاصیت ضدالتهابی آنمورد تحسین قرار گرفته است. دقیقا همین ویژگی عسل طبیعی را به یک سلاح بسیار مؤثر در برابر ورم معده تبدیل کرده است چرا که ورم معده ناشی از التهاب است.

 

چطور از عسل برای درمان ورم معده استفاده کنیم؟

برای بهترین نتیجه، ۱ قاشق چایخوری عسل طبییع را می توان روزانه ۱ تا ۳ بار، بین وعده های غذایی مصرف کرد. اگر دوست ندارید به این شکل مصرف کنید، می‌تواند هر بار یک قاشق عسل را با آب ولرم یا چای ولرم مخلوط کرده و میل کنید.
افزودن عسل طبیعی به آب داغ توصیه نمی شود زیرا ممکن است ترکیبات موجود در عسل را تخریب کرده و بر خواص درمانی آن تأثیر بگذارد. می‌توانید به عسل و آب ولرم مواد دیگری مانند زنجبیل یا لیمو اضافه کنید تا به تسکین دستگاه گوارش کمک کند.
مردی که از زخم معده رنج می برد

بهبود و درمان زخم معده با عسل

زخم معده به مراتب حادتر از ورم معده و رفلاکس معده است، در واقع در خیلی از موارد اگر ورم معده و رفلاکس معده کنترل یا درمان نشوند می‌توانند به زخم معده تبدیل شوند. به طور کلی زخم معده به جراحات دردناکی گفته می‌شود که معمولا در جدار داخلی معده و یا قسمت ابتدایی روده کوچک که به آن اثنی عشر گفته می‌شود اتفاق می‌افتد.
شایع ترین علت زخم معده، باکتری هلیکوباکتر پیلوری یا هلیکوباکتر پیلوری است. این باکتری به دیواره معده چسبیده و باعث تضعیف شدن و التهاب آن قسمت معده می‌شود که در نتیجه آن زخم معده اتفاق می‌افتد.
البته در نظر داشته باشید که زخم معده همچنین ممکن است در اثر استفاده بیش از حد از مسکن ها مانند آسپرین و سایر داروهای ضد التهاب غیر استروئیدی مانند ایبوپروفن یا ناپروکسن ایجاد شوند. پس از مصرف بی رویه داورها و مسکن‌ها خودداری کنید.

 

عسل چگونه به درمان زخم معده کمک می‌کند؟

عسل طبیعی بسته به گیاهی که زنبور از آن شهد گرفته است، می تواند تا ۲۰۰ عنصر از جمله پلی فنول ها و سایر آنتی اکسیدان ها را در خود داشته باشد. عسل یک آنتی باکتریال قوی است و نشان داده شده است که رشد هلیکوباکتر پیلوری که از عوامل ایجاد زخم معده است را مهار می کند. تا زمانی که سطح قند خونتان نرمال است، می‌توانید مانند هر شیرین‌کننده‌ای از عسل لذت ببرید، با این مزیت که احتمالاً زخم‌هایتان را تسکین می‌دهد.

چگونه از عسل برای درمان زخم معده استفاده کنیم؟

برای درمان زخم معده با عسل، به این دلیل که دیواره داخلی معده دچار جراحت شده است، بهتر است عسل را به صورت گرم مصرف کنید، در واقع بهترین حالت این است که یک قاشق غذاخوری عسل را با یک لیوان آب ولرم مخلوط کرده و میل کنید. اگر این کار را قبل از خواب انجام دهید بهتر است.

توصیه می‌کنید که عسل را با آب سرد میل نکنید، در آزمایشی که در روسیه انجام شد نتایج نشان داد که مصرف محلول عسل گرم، اسید معده را کاهش می‌دهد در صورتی که خوردن همان مقدار عسل به صورت سرد اسید معده را افزایش می‌دهد.

 

آیا هر نوع عسلی برای معده مفید است؟

در طول این مطلب در خصوص درمان ورم معده، زخم معده و رفلاکس معده با عسل صحبت کردیم و راهکارهایی را همراه با مستندات تحقیقاتی به شما ارایه کردیم، ما سوال اینجاست که آیا می‌توان از هر نو عسلی برای اجرای این راهکارها استفاده کرد؟

مسلما پاسخ منفی است. در تمام این مطلب هرجا از عسل صحبت کردیم، منظورمان عسل طبیعی و خام بوده است، عسلی که زنبور برای تهیه آن از شهد گیاهان تغذیه کرده است و بعد از برداشت هم حرارت ندیده است و در واقع عسل طبیعی و خام است. در خصوص اینکه عسل خام چیست در یک مطلب جدگانه به آن پرداخته ایم.

اما در بین تمامی عسل‌های طبیعی، با اینکه بیشتر خواص بین آنها مشترک است اما برخی عسل‌های طبیعی برای برخی مشکلات مفیدتر هستند، در خصوص مشکلات مرتبط با معده، عسل گون نسبت به سایر عسل‌های طبیعی بیشتر توصیه شده است و همچنین در مواردی که میزان عفونت بیشتر است، عسل آویشن هم توصیه می‌شود.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *